dijous, 16 de maig del 2013

carta al president


Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana:

Forme part d’un ampli sector de valencians que compartim uns ideals democràtics que, òbviament, no coincideixen amb els vostres. Alguns ens anomenen catalanistes, altres nacionalistes i molt a sovint sens qualifica amb adjectius injuriosos que diuen més del qui els empra que no pas de qui els rep. Tot i que estic convençut que no us calen més explicacions per a situar-nos en l’espectre social valencià, no me’n puc estar de fer unes consideracions sobre la nostra idiosincràsia:
Som valencians i ens en sentim ben orgullosos. Per això no ens estem de manifestar-ho explícitament arreu on estiguem i en tots els moments i circumstàncies de la nostra vida. Si hi ha una senyera indiscutible de la valencianitat, és la llengua dels nostres avantpassats, i nosaltres no ens cansem mai d’enarborar-la per més que les circumstàncies ens siguen desfavorables i fins adverses.
La nostra manera de sentir-nos valencians ens acosta sentimentalment als pobles germans de Catalunya i Balears, amb els quals compartim llengua, història, cultura i totes les arrels que fan que ens considerem branques d’un mateix arbre. Per això veiem amb il·lusió tots aquells projectes que miren d’acostar-nos-hi. Som conscients que l’actual estructura de l’Estat Espanyol dificulta de gran manera aquesta possibilitat, però també sabem que la democràcia és l’eina apropiada per a assolir objectius dignes i honorables com el nostre, i per això confiem en les seues institucions.
En aquest sentit, considerem que vos, com a president de València i de tots els valencians, teniu el deure de garantir-nos el dret de reclamar democràticament totes les nostres reivindicacions. Sempre, naturalment, que no lesionen els drets d’altres col·lectius tan lloables com el nostre.
Per això ens estranya tant que vós i el partit que representeu prengueu constantment decisions que, a més de perjudicar les nostres justes i democràtiques reivindicacions, no aporten cap benefici al conjunt del nostre benvolgut País Valencià.  Podríeu al·legar que l’eliminació de la simbologia i la ideologia catalanista proporciona grans satisfaccions a alguns valencians que pensen, de manera contrària a la nostra, que la idea dels Països Catalans és una entelèquia. I no us llevaré la raó. Sabem que aquesta manera nostra d’entendre la història, de viure el present i d’encarar el futur no agrada a alguns sectors de la societat valenciana. Però és que el fonament de la democràcia es troba en la convivència pacífica i respectuosa de idees diverses i fins contràries, i l’eliminació d’unes en benefici de les altres és una demostració d’intolerància completament antidemocràtica i impròpia, doncs, d’un govern com el vostre elegit en les urnes. M’imagine que no us semblaria bé que si un dia arribaven al poder un govern que sentia simpatia pels ateus, prohibira les religions per tal de donar satisfacció als seus adeptes: a mi tampoc no m’ho pareixeria.
Puc entendre que simpatitzeu més amb els defensors de l’espanyolitat que amb els de la catalanitat, que preferiu el castellà al català, que tingueu més afinitat per unes banderes que per unes altres, i estic content que pugueu exercir aquesta estranya valencianitat vostra sense deixar de ser ni de sentir-vos valencià. Entengueu vós, també, que hi ha ciutadans valencians, tan nobles i dignes com vós i els vostres simpatitzants, amb tanta categoria intel·lectual i moral com vós i els vostres simpatitzants, i que opinen coses que a vós i els vostres simpatitzants no us agraden. I entengueu que, com a president de tots els valencians, teniu l’obligació de garantir-los, a uns i altres, el dret a exercir la seua valencianitat amb plenitud, en pau i amb dignitat.  
Per això us demane que derogueu la norma de la prohibició de PAÍS VALENCIÀ  i de PAÏSOS CATALANS en les iniciatives parlamentàries, i que poseu tots els mitjans que calga perquè puguen veure la TV3 tots aquells valencians que ho desitgen. 

11 comentaris:

Padrino ha dit...

Molt d'acord de com dius les coses. I estaria molt d'acord en el que dius, si, en lloc de Països Catalans fora Corona d'Aragó, i en lloc de País Valencià, Regne de València.

no mes per ser fidel a la historia

Per tota la resta,! Chapó

les coses pel seu nom ha dit...

Joan vull felicitar-te per la reflexió tant il.lustrativa que has fet de la votació ahir al ple de les Corts de una llei que per a alguns intenta frenar l amenaça nazi dels catalans. El problema és que no es donen compte que com bé tu has dit, el fet de prohibir el que molts valencians pensen i fan molt dignament no és democràtic, és realment nazi.

Anònim ha dit...

El comentari de Padrino és sospitós.Analitzem-lo:

"Estic d'acord amb tu però per dos detalls no estic d'acord."Si en l'essència està d'acord perquè per dos detalls no ho està?

Dubte molt de que si este territori es diguera com ell diu, Padrino donara suport a les trobades,o a TV3,o a les normes de Castelló de la Plana o.....S'inventaria una altra polèmica?
Padrino...representa l'immobilisme,la intolerància,el tiquimiqui
Per altra banda,Otos04, ja pot vosté escriure les cartes que vulga, "topa amb penya".
Tampoc és que siguen nazis com diu l'altre comentari...ma"uelo" a estes persones els deia"serrils".
Sr.OTOSO4 deixe`s estar de tonteries amb cartes que no van a cap lloc i seguisca fent territori amb les seus delicioses narracions amb gust"d'amor a la terra".
Amb admiració!

joan olivares ha dit...

Sr. Padrino. Estic d'acord amb vosté que històricament aquest país s'ha dit Regne de València. Però és que jo parlava de projecte de futur, i els únics projecte de futur autènticament valencians que conec s'han dissenyat sota el nom de País Valencià. Ara bé, si el nostre hipotètic futur país decidirà mai democràticament ser un regne, ho acceptaria, sense gaire il·lusió, això sí. Quant a Corona d'Aragó, doncs com a cosa del passat, bé, però com a projecte de futur, em pareix que els aragonesos en tenen cap interés, ni jo, si vol que li diga la veritat, tampoc. No perquè hi tinga cap prejudici sinó perquè ells, evidentment, han pres la drecera, absolutament legítima, de l'espanyolitat (cultural) i jo preferisc el camí de la catalanitat.
Quant a vostè, senyor anònim, li agraïsc profundament el consell, però, amb el seu permís, dedicaré la meua vida i el meu temps a escriure les "tonteries" que em vinga de gust escriure. Jo, per la meua banda, m'abstindré de recomanar-li a vosté a què ha de dedicar els seus esforços.

joan olivares ha dit...

volia dir que els aragonesos "no" en tenen cap interés

Anònim ha dit...

SR OTOS 04:Deixaré de donar-li consells però m'haurà de reconéixer que vosté està fent país.

pitxiri ha dit...

La norma és clarament inconstitucional, per vulneració de l'art. 20 CE, i supose que els grups de l'oposició recorreran en empara a la primera ocasió que es rebutge la tramitació d'una iniciativa parlamentària per eixe motiu.

Anònim ha dit...

m'agafat mal d panxa i s'he ma remolicat l'estmac d llegir tanta tonteria, a diu pais i d capital otos no? i d paso posem com a bandera un relontge d sol... i ja posat demana la indepencia

Anònim ha dit...

Molt be tot, cadascu t una manera d pensar tan respetable com la propia... ara, quant faltes al respecte has perdut i el comt anterior la perdut , xq a 0tos04 hi ha de tot de blau i d roig

Anònim ha dit...

Sóc el primer anònim i escric estes lletres per a desmarcar-me del segon i del tercer anònim.
Encara que siga anònim tinc ulls i orelles i a personatges com a OTOSO4, independentment de les idees polítiques que tinga u , cal respectar-lo i a animar-lo a que seguisca fent país!.

SIGNAT: Primer anònim.

elCarles ha dit...

feste un twitter i axí, i per casualitat, aquest capullo et podria llegir #albertofabra #paisvalencia ...ja estàs tardant olivares...