divendres, 19 de novembre del 2010

NI PUNT CAT, NI PUNT VAL

Un amic meu es va fer la pàgina web amb el domini punt cat. Ell deia que com que parlava català (és de Catarroja), ho havia de fer així. Em feia una miqueta de ràbia perquè pensava que el meu amic tenia raó, i a mi també m'hi hauria agradat... El problema és que la meua web tenia, i encara té, la funció d'atraure clients, sobretot valencians, i si m'hi posava el punt cat, potser n'espantaria més d'un. I no... no em podia permetre aquest luxe... Hòstia, i quina desgràcia de país  --pensava tot desconsolat-- si almenys poguérem aconseguir el punt val. Però no veia jo la nostra xenerealitat gaire entusiasmada amb el projecte.
Com n'estava d'equivocat... No sé com no havia descobert abans una cosa tan evident i, alhora, tan genial... Ho vaig  veure clar l'altre dia, llegint el diari. En un article d'opinió, ara no recorde de qui, es denunciava una maniobra del govern valencià per a fer desaparéixer el terme valencià en la publicitat institucional i fins i tot en els domunents oficials. En poc de temps deixaríem de dir-nos Comunitat Valenciana i seríem simplement Comunitat... Simplement? No tan simplement, senyores i senyors. Amb aquesta jugada magistral la nostra Comunitat assolirà una projecció internacional impressionant. De sobte, la gran majoria de les pàgines web del món, passaran a tenir les inicials, les sigles, l'anagrama, el domini, o com li volgueu dir... de la Nostra Terra, de la nostra Sacrosanta  Terra. Cada vegada que un japonés, un iranià, un islandés, un australià, un congolés, un americà o fins i tot un espanyol cree una pàgina web amb el domini punt com, estaran pensant en la nostra comunitat, fent-nos publicitat, treballant per a nosaltres:  PUNT COM(unitat), senyores i senyors. Tot lo món als nostres peus, treballant debades per a nosaltres, i els maniosos de les identitats ja no tindrem problemes ni quimeres quan creem les webs personals o professionals. Visca València (amb perdó)

1 comentari:

Refel ha dit...

No et deixes enganyufar Joan! en realitat el "punt com" fa referència a com(arques centrals). Això de convertir-ho en Com(unitat) és una maniobra panvalencianista per amprar-nos la identitat. Mai valencians, sempre comarcacentralencs!