CELLER DE LA MUNTANYA
Quan sents parlar de l’Economia del Bé Comú, amb
una mica de sensibilitat social que tingues, et deixes seduir. És una cosa tan
senzilla i natural, que fins i tot es fa estrany que no s’haja posat en pràctica
molt abans i en molts llocs. L’única explicació que hi trobes és que les
persones que són capaços d’idear grans projectes ètics, són absolutament
incapaços de dur-los a la pràctica, i que aquells que són capaços de dur a la
pràctica grans projectes (ètics o no), acaben per trair-ne les idees
fonamentals. Una mica com si del conjunt del Projecte Ètic, se n’oblidaren de l’adjectiu,
i es quedaren només amb el nom.
Per això, quan trobes un cas com el del Celler
de la Muntanya de Muro, se t’encén una llumeta d’esperança en el futur. La
grandesa d’aquest enorme (èticament parlant) projecte, radica en la preponderància
de l’adjectiu. No importa que l’Empresa cresca enormement, el que importa és
que siga Ètica. I molta atenció: per a ser ètic, ha de ser rendible. Es tracta,
al capdavall i per damunt de tot, de fer possible que els preus agrícoles
siguen justos.
No em posaré a explicar tots els ets i els uts
del Celler de la Muntanya perquè si vos interessen (amb una mica de
sensibilitat que tingueu, ja vos dic que vos interessaran) el millor és que
concerteu una visita i que vos l’explique Juan Cascant. La senzillesa amb que
vos comunicarà el seu Projecte, vos acabarà de convencer de la sinceritat de la
seua Ètica.
http://www.cellerlamuntanya.com/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada